søndag den 9. oktober 2011

Efterskolelivet/Nye mennesker

Arg fuck shit.!
Er spildet, ved ikke hvad jeg skal skrive, for plejer ikke at skrive blogs normalt.  Men synes virkelig at det er en fed opgave, at skal skrive om efterskolelivet.
Efterskolelivet er helt igennem fantastik. Vi har nogle rigtig gode og sjove lærer. For det meste glæder man sig til at komme til timerne. På HE (Høng Efterskole) er vi niveaudelt, og det synes jeg er virkelig dejligt. Altså hvis man havde svært ved et fag i folkeskolen, og man stadig skal have det så får man mere ud af undervisningen, fordi man er kommet på det niveau, som man ligger på. På HE er der også mange forskellige, spændende, sjove og interessante linjefag og valgfag som man kan vælge i mellem.
Efter 1 uge havde vi kontakt møde, og alle sagde at de havde det som, at vi havde kendt hinanden i 3 uge og ikke 1 uge. Tiden flyver bare af sted, når man har det sjovt.
Efterskolelivet på HE er hyggeligt, spændende, total nice og meget interessante. Der går så mange forskellige typer mennesker, og man lærer hinanden på en helt anden måde, end man lærte folk fra folkeskolen at kende. Nogle er poppet, andre er rocket, hippie, nørdede, lidt hiphopper, nogle er lidt en blanding men mest af alt er folk rigtig imødekommende, og folk man måske normalt ikke snakkede med hjemmefra snakker man med på HE. Det er også den måde man kan se og mærke, at vi virkelig har lært hinanden at kende rigtig godt, selvom vi kun har gået på HE i 1 måned og 16 dage. Altså ens øjne bliver mere åbnet op over for folk. Bare fordi vi som sagt ikke ligner hinanden uden på, kan vi godt sagtens ligne hinanden inden i. Der var nogle, som var generte i starte og ikke ville blive på HE, men fordi vi har det fællesskab, som bærer os frem, var der rigtig mange som begyndte at snakke med dem, og så åbnede de sig op.
Jeg bor i G-huset (eller Gøglerhuset), som er det bedste hus på hele HE.  I G-huset er der en hyggelig stemning. F. eks inden vi går i seng er der mange (inklusiv mig selv) som går rundt og siger godnat, om morgen bliver der sagt godmorgen, og hvis en person fra huset har fødselsdag vækker de fleste fra huset fødselsdagsbarnet med en fødselsdagssang. Det er rigtig hyggeligt, og på den måde kommer man heller ikke til at savne sine forældre lige så meget.
Jeg kan godt lide, at Høng by har en Super Best, et rigtig godt Food House og en slikbutik få hundrede meter væk fra selve skolen, men jeg har ikke set et eneste lyskryds i byen. Det viser måske bare lidt, hvor langt ude på landet vi er. HE har også en sang, og i den første linje står der ”i en lille by der hvor kragerne vender”, og ja det tror jeg på, men selvom vi er lidt længere ude på landet så er det på en måde dejligt, at der er stille, og når man møder folk, så smiler de selvom man er ny i byen. I Høng der er folk bare venlig imod hinanden.
Der er besøg i Super Best, Food House og slikbutikken hver eneste dag af efterskoleelever. Nogle kommer der mere end andre, og det kan man også høre når de har nævnt, hvor meget penge de har brugt på de første uger, og nogle har brugt rigtig mange altså omkring 1000 kr., og nogle har brugt mere end 1000 kr., men der også nogle som næsten ikke har brugt nogen penge.
//The A//

Ingen kommentarer:

Send en kommentar