Grovboller er noget af det bedste og mest smagfulde som man kan få, som er sundt på samme tid. I mit hoved associerer jeg grovboller med min mor, ture med familien, sommerdage, sundhed og selvfølgelig pålæg som der er så dejligt at putte på nogle af de grovboller der smager allerbedst.
”Jeg har bagt boller i dag. Nogle rigtig dejlige grovboller med masser af kerner i!” det har min mor altid sagt og jeg giver hende ret. Jeg har altid elsket de der boller, der har masser af fuldkorn i. Dem som min mor altid bager i stedet for at bage dem, hvor der er sukker i, bager hun de sunde, kornede dimser, som vi kalder for grovboller. Den sprøde salat, med enten kylling og bacon eller en dejlig spegepølse med agurk. På den ene side er der grovbollerne, hvor de er dejlig sunde og hvor man kan putte en masse sunde, dejlig smagfulde ting i den. På den anden side er der de almindelige kedelige grovboller hvor der ikke er noget overhovedet i den udover de korn, der er bagt ind i den. De dufter! Jeg synes at de dufter af en frisk dag, hvor jeg er sammen med familien og vennerne, typisk i en forlystelsespark af en art.
Altid når min mor, far, nogle af vores venner og jeg er i en forlystelsespark, har vi evindelig og altid nogle grovboller med pålæg med. Vi har altid selv noget med, vi køber aldrig ting i forlystelsesparkerne. Det er almindeligt for os – Nogle af vores venner der er jævnaldrene med mig – at, være oppe i Svend Svingarm i bonbon-land nogle gange i træk, og derefter komme ned på den faste jord igen og spise vores himmelske grovboller til frokost. På dagen vi skal til Bonbon-land, er der tit meget stress lige inden vi skal af sted, men hver gang, når vi er kørt, er vi bare glade for at vi er på vej og at vi skal have en sjov dag. Vi plejer som regel at være i Bonbon-land om sommeren, på en varm sommerdag.
Sommerdage, specielt varme er skønne. Skønne, når man er ude i solen og har det sjovt. Fantastiske når man enten er med familien eller vennerne eller måske endda begge dele. Til alle de familiesammenkomster jeg har været til, har der været sund og nærende mad som alligevel er utrolig lækkert. Det er fordi at en af mine onkler er kok. Det er også ham vi som regel holder jul hos. Der for vi: and og flæskesteg hvert evig eneste år. Men som noget af det mest underlige nogensinde får vi faktisk grovboller til maden. Det er selvfølgelig noget man kan vælge fra, men det er dejligt at have dem. Så føler man sig ikke ligeså fed efter at have spist aftensmad juleaften. At tage til stranden med noget at spise er en god ting.
Grovboller er naturligvis sunde og de smager herligt. Sundhed og god mad plejer ikke normalt at gå hånd i hånd, men det gør de heldigves her! Normalt er sund mad, noget hvor der næsten intet fedt er i og hvor der er masser af salat blandet ind i. Grovboller har sædvanligvis kerner i, men nogle gange har de også rosiner, havregryn og andre forskellige slags råvarer. Helt personligt, så er jeg ikke så glad for de grovboller hvor der er rosiner i.
Grovboller er sunde og friske, der som regel smager godt. De vækker altid gode minder hos mig, og får mig til at tænke på min mor og på de sommerdage jeg har tilbragt sammen med hende og min far og mine/vores venner.
//Pier Jawten
Ingen kommentarer:
Send en kommentar