Franskbrød er en af de ting, som får man til at tinge på min barndom. Det fik man om morgen til morgen med, og så skulle man vælge, hvad for noget pålæg man vil have oven på. Sådan er det stadig. Man kan selv bage det, eller man kan gå ned og købe et. Det vælge man selv, efter hvad man gider lave om morgen.
Hygge bagning:
Når jeg tænker på ordet franskbrød, så kommer jeg i tanke om mange ting. Hygge er en ad de ting, som kommer op i mit hoved. Da man var mindre, og man skulle bage med ens mor eller mormor. Man ville gerne hjælpe med til at hælde ingredienserne i en skål og røre det sammen, men det måtte ens mor gøre, fordi man ikke selv var stræk og høj nok. Når dejen så var rørt, så skulle man vente, fordi den skulle hæve, og det føles altid som en evighed, selvom det kun var 30 min. Så kunne man så forme franskbrødet til den form, man selv gerne vil have, og derefter skulle den så ind i ovnen. Jeg synes altid, at dejen var så klistret, og at det var svært at formen den, fordi den fik nogle dej-pigge, fordi dejen klistrede til ens fingere. Franskbrødet kunne være det franskbrød, som man kender altså det hvide franskbrød eller et groft franskbrød. Det kan måske godt være, at det grove franskbrød er lidt sundere end det hvide franskbrød.
Pålæg:
Vi plejer, at dække bord med tallerkener, gals til juice eller mælk, knive og det pålæg som vi gerne vil have på. Som regel er det pålæg, som jeg selv gerne vil have på mit franskbrød er nutella, smør, syltetøj, pålæg chokolade. Der er også andre, som godt kunne spise franskbrød med ost, spegepølse, leverpostej, skinkeost, rejseost, pikantost og bacon og æg til. Min favorit franskbrød morgenmad en søndag er helt klar en skive med smør og nutella og en skive med smør og sukker, og der må også gerne være et glas is te, kold kakao eller æblejuice.
Forskellen:
Man kan jo også købe et franskbrød til morgenmad hos en bager eller på den nærmeste tank, hvis man ikke lige gider stå lidt tidligere op og lave et selv. Der er nok ikke den helt store forskel på det franskbrød man køber på en tank eller bager, end det man laver derhjemme. Der er nok mere luft i det fra en tank, end det du selv laver, og man godt risikere at det brød, man køber er tørt, fordi det måske har stået fremme længe. Jeg synes selv, at det er lækkert med et helt nyt bagt brød, men du kan da også godt købe et godt stykke franskbrød på tanken eller hos en bager.
Konklusion:
Jeg har fundet ud af at jeg forbinder bagning med hygge og søndag morgen. Jeg synes at franskbrød er et lækkert styk brød som man komme mange forskellig slags pålæg på.
Jeg elsker franskbrød med smør, nutella og sukker.!
//The A//
Ingen kommentarer:
Send en kommentar