Indledning:
Faktisk er der ikke noget specielt over spandauer, det er wienerbrød med creme eller syltetøj. Jeg køber min spandauer fra Tinas bageri. Jeg syntes at de smager godt fra Tinas bageri, især dem med creme i, syltetøjet er jeg ikke stor fan af, da jeg er bange for at, når jeg spiser dem, falder syltetøjet ud og ned på mit tøj.
Mig og spandaueren igennem tykt og tyndt:
Når jeg spiser en spandauer, plejer jeg at spise den sammen med min mormor. Jeg spiser det sammen med hende fordi at jeg syntes at det er hyggeligt, når hun får kaffe og kage får jeg saftevand/sodavand og kage til. Jeg ved godt at hvis man spiser for mange spandauer kan man tage på af det. Men hvis man spiser det engang i mellem kan der ikke ske så meget, så jeg ved at hvis jeg spiser for mange eller ikke så mange af dem, vil spandauerne altid følge mig igennem tykt og tyndt. Spandauere i butikkerne:
Når jeg en sjælden gang indtager en spandauer med creme i plejer jeg at købe det over hos Tinas bageri på Enighedsvej i Nykøbing Falster, der koster de nemlig omkring 10,50 kroner, hvor det sammenlignet med i København hvor det koster 2 kroner ekstra, og smager langt værre fordi at jeg vil gætte på at det er bakeoff. Døgneren! - Samme koncept som 7 - eleven!
Døgneren er en kiosk som ligger i Eskilstrup, den sælger lige fra nybagt brød til bind. Døgneren ligge lige ved Eskilstrup station, i et gult hus, hvorpå der står - med store bogstaver - 'Døgneren'. Den er ejet af min mors fætter Jørn, han er en meget rar og impulsiv mand, med et stort had til spandaueren selv.
Da jeg er i familie med Jørn, sker det at jeg hjælper til i butikken. Men sidste somme blev jeg meget forarget over at selve døgneren i Eskilstrup er præcis det samme som en tilfældig sevenen-eleven i København. Det de har tilfælles er at de begge bruger bake-off, jeg kan sagtens se at det er lettere og billigere på den måde end hvis man skulle bestille tingene hos en bager, men jeg syntes at det er det samme som at lyve for kunden, og som en passioneret spandauer spiser ser jeg ikke godt på det, da jeg ikke kan lide at blive løjet for, hvilket er lige hvad de gør.
Problemet er at dette er det største af de to steder hvor man kan købe kager osv. Så folk går til Døgneren og spar for at få det de så gerne vil have, de gider ikke at køre til Nykøbing eller Nørre Alslev, fordi der er for langt og folk er dovne, så de vælger tit de nemme løsninger, selvom at de inderst inde godt ved at de kan få den ægte vare i Nykøbing eller Nørre Alslev hos en bager.
Problemet er at dette er det største af de to steder hvor man kan købe kager osv. Så folk går til Døgneren og spar for at få det de så gerne vil have, de gider ikke at køre til Nykøbing eller Nørre Alslev, fordi der er for langt og folk er dovne, så de vælger tit de nemme løsninger, selvom at de inderst inde godt ved at de kan få den ægte vare i Nykøbing eller Nørre Alslev hos en bager.
Konklusion:
Jeg har taget stilling til mit spørgsmål om bagerne selv bager deres spandauer eller om de køber bake-off. Da konkluderer jeg at jeg vil være den positive kunde og sige at bagerne selv bager deres spandauer. Min personlige mening om spandauer er at spandauer faktisk er det wienerbrød som jeg bedst kan lide! Man skal ikke spise dem med syltetøj i, fordi hvis man er klodset som jeg er og tit spilder mad på ens tøj er det ikke en god kombination.
- Håber at i fået lyst til at spise nogle spandauer enten med creme eller syltetøj!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar